Prietenul Meu


Smartino - we must copy

PRIETENUL MEU

Nu pot sa-mi imaginez viata fara prieteni. Avem nevoie de ei ca sa impartim atat bucuriile cat si supararile noastre. Este bine sa stim acest lucru si sa-i tinem aproape de noi.

Pe prietenul meu il chema Adrian. Il cunosc din clasa intai. N-am fost mereu in aceasi clasa dar ne intalneam mereu in pauza si ne jucam impreuna. In toti acest ani ne-am inteles foarte bine. Am avut si momente in care ne-am certat,  dar certurile nu au durat mult. Adrian este inalt pentru varsta lui, slabut, cu parul de culoarea neagra si ochii caprui. Sportul lui preferat este fotbalul.

Saptamana trecuta Adrian a castigat un turneu cu echipa lui si era foarte bucuros. Cand am aflat m-am dus la el acasa ca sa il felicit. I-am urat sa merga tot inainte pe drumul pe care a pornit, sa se antreneze  in continuare. Sunt convins ca va avea un viitor stralucit in sport la cat este de pasionat. Am sarbatorit victoria in stilul nostru: cu voie buna, muzica si cu un meci de fotbal.

Dupa cateva zile de la acea victorie, Adrian m-a anuntat ca echipa lui va participa la un alt turneu. I-am promis ca ii voi tine pumnii si i-am urat succes.

La intoarcerea acasa, il asteptam deja nerabdator in fata casei sale. Din momentul in care l-am vazut coborand din masina tatalui lui, mi-am dat seama ca ceva nu est in regula. Chiar asa era. Echipa bunului meu prieten nu a mai castigat turneul, clasandu-se pe locul trei. Desi era dezamagit de propria perfomanta, l-am incurajat si l-am felicitat chiar si pentru ,, medalia de bronz’’. Am reusit sa-i readuc zambetul pe buze, ba chiar am sarbatorit ca prima data.

La despartire , mi-a marturisit ca nu se va lasa infrant si va continua.

Amandoi ne-am gandit ca lucrurile in jurul nostru sunt la fel, indiferent de rezultat. In schimb, noi putem invata ceva din fiecare infrangere. Poti sa inveti ca trebuie sa continui sa te pregatesti mai bine pentru urmatorul meci. Urmatorul meci este cel mai important.

In cate arii din viata noastra nu putem spune astfel: urmatorul meci este cel mai important!

Cu pretenie, pentru succesul tau,

Echipa Smartino

Related Posts

0 comments

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>