Ce nu stii despre RUBIK’S CUBE


Poza Rubik cube

Ce nu stii despre istoria cubului

Rubik’s cub-ul este un puzzle logic 3D de forma unui cub in care trebuie sa faci 6 fete de aceasi culoare.

Cubul lui Rubik (aceasta este denumirea in romana) a fost inventat de către sculptorul și profesorul de arhitectură maghiar Ernő Rubik. La inceput a fost numit cubul magic de catre inventatorul lui. In 1980 i sa schimbat numele in cubul lui Rubik de catre compania Ideal Toys.

La scurt timp dupa acest moment a castigat premiul special „Cel mai bun joc problemă” la Jocul Anului în Germania. Astazi este cea mai bine vândută jucărie din lume, cu peste 300.000.000 de cuburi vândute în lume până în 2005.

Cele mai cunoscute modele ale cubului

Cubul 3×3 este cel mai cunoscut, dar s-au produs o groaza de modele diferite de la 2×2 pana la 24×24. S-au creat chiar si forme diferite de la piramide pana la dodecaedri.

Exista modele care isi shimba forma. Aici rezolvarea se complica.

Prima oara cand am vazut un Rubik cube a fost pe la cinci ani dar adevaratul moment cand am vrut sa am si sa stiu cum se face a fost la scoala. Unul dintre prietenii mei cei mai buni avea cubul la scoala. El putea sa-l rezolve in aproximativ 2 minute. Am vrut sa vad cum se face.  Mi-a explicat putin si am observat cat de complicat este.  Mi-am cumparat si eu unul si am stat 5 zile sa invat cum sa il rezolv.

Acum stiu cum sa il rezolv intr-un minut. Cand vreau sa ma joc, prefer sa fac acest puzzle decat sa stau pe telefon sau pe calculator. Ma antrenez sa il rezolv in mai putin de 30 secunde.

Ce inseamna sa fii priceput in rezolvarea cubului

Acum cativa ani un baiat de 15 ani a reusit sa il rezolve in putin peste 5 secunde:

Collin : https://www.youtube.com/watch?v=XwNUmnDu1r8

Este deja sponsorizat de compania de jocuri si se plimba la competitii in toata lumea.

Te asteptam si pe tine sa descoperi lumea cuburilor Rubik.

Incearca sa desfaci aceste dileme in forme multiple. Toate celulele din capusorul tau iti vor multumi!

Sa te bucuri de aceasta alegere!

Echipa Smartino

www.smartino.ro

 

Related Posts

0 comments

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>