Cum ar fi sa incepi cu aceste 5 carti


Reading is like dreaming with open eyes

Se spune ca, ceea ce citim in copilarie si adolescenta lasa o amprenta profunda educatia noastra. Lectura este esentiala pentru evolutia noastra.

Am putea sa spunem ca nu exista nici o diferenta intre cei care nu pot citi si cei care nu citesc pentru ca nu vor sa citeasca.

Lectura nu se incheie niciodata. In continuare iti propunem sa analizezi o lista de carti esentiale pentru toate varstele.

Puteti incepe de aici:

 

  1. De la idee la bani, de Napoleon Hill (cu titlul original “Think and grow rich”)

Se spune ca este cea mai buna carte de dezvoltare personala si educatie financiara din toate timpurile. Ar trebui sa se afle in biblioteca fiecaruia dintre noi.

  1. Cum sa citesc o carte, de Mortimer Adler (cu titlul original “How to Read a Book”)

Probabil nu ne-am imaginat ca trebuie sa invatam cum sa citim o carte. In realitate, promisiunea din titlu este respectata.

  1. Cum gandeste omul, de James Allen (cu titlul original “As a Man Thinketh”)

O carte care a adus clarificari importante in viata multor milioane de cititori. Intr-un limbaj foarte simplu si clar, carte explica importanta gandirii in crearea lumii exterioare pentru fiecare dintre noi. De aici au fost initiate carti si teorii despre importanta gandirii in ceea ce suntem. Defineste foarte clar ca suntem ceea ce gandim.

  1. Cel mai bogat om din Babilon, de George S. Clason (cu titlul original “The richest man in Babylon”)

Aceasta este o carte scrisa în pilde. Este una disntre cele mai frumoase carti despre planificare financiară și averea personală. Este o carte pentru toate varstele.

  1. Lecțiile de istorie, de Will & Allien Durant (cu titlul original “The lessons of history”)

O carte care oferă o perspectivă cu privire schimbările care au avut loc în timp în economie, politică, obiceiurile militare și foarte multe alte subiecte.

Speram ca aceste idei de lectura sa iti fie de folos in acest inceput de an. Chiar daca le-ai citit, este bine sa tii aproale cartile pentru o reluare sumara a ideilor cheie. Viata ta capata o imagine mai clara daca esti aproape de aceste idei si concepte.

 

Sa iti fie de folos!

Echipa SMARTINO

www. smartino.ro

Related Posts

0 comments

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>