Cum Am Inceput Sa Indragesc Cartile


Smartino Carte Prietena Mea copy

In sufletul meu de copil s-au inradacinat doua mari iubiri: iubirea de mama si iubirea de carte.

Daca mama reprezinta iubirea nesfarsita, dragostea neconditionata, mangaierea si bunatatea, intre copertile cartilor am descoperit cea mai pretioasa comoara, care imi sadeste in minte si in suflet puterea si lumina cunoasterii.

Am inceput sa descopar interesanta lume a cartilor inca din primii ani ai copilariei mele, atunci cand parintii mei ma purtau in lumea minunata a povestilor si basmelor, a poeziilor si cantecelor pentru copii. Printre paginile acestora am descoperit seara de seara personaje memorabile, printi si zane, cavaleri si regine, intelepti si voinici plini de curaj si indemanare.

Mai tarziu, la scoala, odata cu descoperirea alfabetului, invatatoarea m-a ajutat sa intalnesc cu bucurie diferite personaje din carti dedicate copiilor. Am reusit prin intermediul cartilor sa aung pe taramuri pline de farmec in care nu am pasit pana atunci, in lumea minunata a celor care nu cuvanta, am invatat sa desosebesc binele de rau, adevarul de minciuna, frumosul de urat, am descoperit multe lucruri despre bunul gust si bunul simt.

Am avut ocazia sa descopar personaje istorice, stramosi care au creat istoria tarilor pe care le cunoastem astazi, oameni care au creat cultura si obiceiurile multor tari, genii care au descoperit tehnologiile care astazi ne ajuta sa traim intr-o societate evoluata.

Ori de cate ori am ocazia, dar in cu siguranta in fiecare zi, am o carte pe care o citesc. Am atat de multe lucruri de descoperit si de invatat si sunt convins ca doar cu ajutorul cartilor voi reusi sa continui sa ma dezvolt. Cu fiecare autor si carte noua reusesc sa descopar idei, personaje, locuri si situatii care imi largesc orizontul cunoasterii.

Nu am inca posibilitatea de a adresa recunostinta pentru toti autorii care ma ajuta sa invat lucruri noi. Nu stiu cum sa le multumesc, insa sunt convins ca prin ceea ce fac chiar prin acest moment, scriind pentru alti prieteni din jurul meu fizic sau virtual, voi reusi sa sprijin efortul lor de a ajunge la cati mai multi dintre voi.

Ma pregatesc cu fiecafe pas sa aduc si eu un mic imbold in acest efort de a aduce in randul copiilor si adolescentilor o oaza de cunoastere, de bucurie a informatiei de calitate, orientate catre dezvoltarea noastra de zi cu zi.

Cu mult drag,

Echipa Smartino

Related Posts

0 comments

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>